GPSchool, vind je weg

Aanleiding

Onze school, het Oscar Romerocollege in Dendermonde, is zeer groot. Zo groot zelfs dat het niet altijd evident is om er je weg te vinden. Vooral voor nieuwe leerlingen is het dikwijls moeilijk om hun klas te vinden, waardoor ze soms te laat in de les zitten. De nummering van de lokalen is ook dikwijls niet logisch.

Maar geen zorgen! Wij hebben de oplossing voor u gemaakt. Het is onze app: GPSchool.

Doelen

Ons hoofddoel is dat de leerlingen die de gebouwen van Economie en IT niet gewend zijn, de klaslokalen die ze nodig hebben kunnen vinden. We willen hen een makkelijke oplossing geven om niet meer te laat te komen in de les. De leerlingen kunnen hun lokalen makkelijk vinden aan de hand van het vooraf ingevulde lessenrooster. De app zal gratis beschikbaar zijn via de website, zodat dit makkelijk bereikbaar is voor iedereen.

Resultaten

We hebben de Android applicatie met Xamarin gemaakt aangezien deze de programmeertaal C# gebruikt, die we al geleerd hebben in de lessen softwareontwikkeling. Xamarin is de software om mobiele applicaties te kunnen maken en is ingebouwd in Visual Studio, wat we ook al gebruiken in de les. Dit geeft als resultaat een zeer gebruiksvriendelijke app, door gewoon de volgende 3 stappen te ondernemen. Geef eerst jouw gewenste klaslokaal in, scan dan de Qr-code in de buurt van je huidige locatie en druk dan simpelweg op de knop “vind mijn weg”.